FAQ veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

 

 

 

1. Wat doen NutriTape®-pleisters?

De voordelen van het gebruik van NutriTape-pleisters zijn onder andere:

 

- Van BCAA is bekend dat ze kramp helpen voorkomen tijdens veeleisende trainingen of races. 

- Ze ondersteunen het vrij maken van lichaam eigen energie, dus je kan een afname van het hongergevoel ervaren tijdens veeleisende trainingen of wedstrijden vanwege de constante toevoer van vertakte aminozuren en vitamines B1 en B5.
- Ze ontlasten de maag. Omdat de voedingstoffen direct in de bloedbaan worden opgenomen. Zo loop je minder kans op maag- en darmproblemen, misselijkheid of braken tijdens jouw veeleisende trainingen of races..

-  Je kan een afname van het hongergevoel ervaren tijdens veeleisende trainingen of wedstrijden vanwege de constante toevoer van vertakte aminozuren en vitamines B1 en B5. Hierdoor zou het kunnen dat je minder voedsel hoeft te nemen dan normaal. Door minder gewicht te dragen, zul jij je  lichter voelen, minder energie verbruiken en jouw tijden verbeteren. Test dit uit tijdens jouw veeleisende trainingen of races hoe dit voor jou werkt.
- Je vermijdt de gevreesde insulinepiek, wat vooral het geval is bij energiegels, die vaak duizeligheid veroorzaken wanneer het suiker- of cafeïneshot is verdwenen.
- De pleisters hebben een werking van 20 uur (afhankelijk van de intensiteit van de activiteit). Verwijder de pleisters daarom NIET direct nadat je klaar bent met de veeleisende training of race. Laat ze zitten om het spierherstel te versnellen. Atleten die de pleisters hebben geprobeerd, zijn verrast door het spierherstel dat ze hierdoor hebben ervaren.
 

Wat NutriTape NIET DOET:

- Het vervangen van de behoefte aan maaltijden. De pleisters dienen niet te worden gebruikt als  vervanging  voor maaltijden. Hier zijn de pleisters niet voor ontworpen en/of op getest.
- Het voorkomt of vervangt de behoefte aan hydratatie tijdens training of racen niet. NutriTape bevat geen water.
- Het voorkomt of vervangt geen elektrolyten voor, tijdens of na training of races. NutriTape levert alleen vitamine B1 en B5, die essentieel zijn voor een maximaal gebruik van de vertakte aminozuren die het bevat.

2. Hoe gebruik je NutriTape®-pleisters?

Volg deze eenvoudige instructies om NutriTape-pleisters correct te plaatsen: 

1. Maak 40 minuten voor je activiteit de huid waar je de pleister gaan plakken schoon (met bijvoorbeeld wat alcohol) en droog zonder resten van crèmes of massageolie(*). Geschoren of onthaard heeft de voorkeur. Zo verzeker je dat de pleister goed zal hechten aan de huid.

2, Verwijder de beschermstickers van de pleister. Het is beter om eerst de middelste beschermsticker en vervolgens de buitenste beschermstickers te verwijderen.

3. Plaats de pleister verticaal op de zijkant van het bovenbeen. Als dat niet mogelijk is is het aanbrengen van de pleister op de rug of in het lendengebied ook een goede plek. Plaats de pleisters ook hier in verticale richting. 
4. Druk de pleister stevig aan om een goede en consistente hechting te verzekeren. Zo blijft de pleister goed zitten tijdens jouw veeleisende trainingen of races.
5. De BCAA's en vitamines beginnen te worden opgenomen  vanaf 5 minuten na het aanbrengen van de pleister op de huid tot 20 uur na het aanbrengen van de pleisters.

6. Verwijder de pleister NIET als de training minder dan 20 uur duurt. Laat hem zitten om spierherstel te versnellen.

7. Je kunt er zonder problemen mee douchen. De pleisters zijn waterbestendig.

8. 20 uur nadat je de pleisters hebt aangebracht, kun je ze verwijderen.

 

(*) Deze producten laten sporen van vet achter die het kleven van de pleister bemoeilijken, waardoor ze tijdens de race of training los kunnen komen.

 

 

3. Wanneer moeten de NutriTape®-pleisters worden aangebracht?

Plaats de pleisters volgens de instructies van het vorige punt het liefst 2 uur, maar in ieder geval minimaal 40 minuten vóór de start van de activiteit. Hierdoor begint de huid de BCAA's en vitamines uit de pleister te absorberen, waardoor je lichaam wordt voorbereid op de inspanning die je gaat leveren.

 

Let op! Onder extreme hitte kunnen de pleisters roodheid van de huid veroorzaken als ze drie of meer dagen achter elkaar op hetzelfde deel van de huid worden aangebracht.

4. Hoeveel NutriTape®-pleisters moeten er worden aangebracht?

Als de training of race tussen 50% en 70% van jouw maximale inspanning gaat vragen, kan er één pleister te worden aangebracht. Als je verwacht dat de training of race 70% van je maximale inspanning gaat vragen, is het verstandig twee pleisters aan te brengen. 

5. Is NutriTape® te combineren met carbohydrate loading drie dagen voor de start van de race?

Ja, absoluut. NutriTape-pleisters vullen het zelfs heel goed aan omdat ze extra energie leveren via de BCAA's die ze bevatten. 

6. Klopt het dat ik niets meer hoef te eten tijdens mijn activiteit wanneer ik NutriTape® gebruik?

NEE! NutriTape is geen vervanger van eten. Je kan een afname van het hongergevoel ervaren tijdens veeleisende trainingen of wedstrijden vanwege de constante toevoer van vertakte aminozuren en vitamines B1 en B5. Hierdoor zou het kunnen dat je minder voedsel hoeft te nemen dan normaal.  Test tijdens jouw veeleisende trainingen of races hoe dit voor jou werkt.

7. Kan NutriTape® als doping worden beschouwd?

Nee. De vertakte aminozuren die de pleisters bevatten zijn niet verboden door het World Anti-Doping Agency (WADA). Na maanden van testen in de laboratoria van LGC groep (UK) heeft NutriTape het anti-doping certificaat ontvangen. Je bent verzekerd dat je nooit positief wordt bevonden bij een dopingcontrole door gebruik van de NutriTape-pleisters. 

Website: https://www.wada-ama.org/en

 

 

Anti-Doping certificaat, ontvangen in november 2018

© MudSweatTrails Store 2020


MudSweatTrails Store is de officiële NutriTape® distributeur voor Nederland, België Luxemburg, Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Polen & Italië.
 

Algemene voorwaarden